23.07.2012 –– interiér –– Ondřej Krynek

Bangkokská univerzita se rozhodla současně zrenovovat prostory na celé škole a začala od podlahy pěkně u kanceláří vedení a profesorů. Jenže i když vzorem byly moderní interiéry velkých firem na západě, musela se škola v Klueynamthai Campus vypořádat s velmi omezeným rozpočtem. Výsledek je nečekaně moderní, barevný a hravý.

Historie instituce Bangkok University sahá až do roku 1962 a stejně stará byla i většina jejích budov nacházejících se kousek od centra metropole. Ačkoliv se to nezdá, smýšlení univerzity je velmi moderní, což je znát nejen na jejich studijních oborech a prezentaci navenek, ale také na rekonstrukci, kterou univerzita v posledních měsících prodělala.

Začalo se logicky s menšími prostory, tedy kancelářemi univerzity, které mají asi 400 metrů čtverečních. Designéři ze studia ST Classic museli však počítat s velmi omezeným rozpočtem, který by při moderním vybavení stačil tak na třetinu renovovaných prostor. Zrekonstruovat bylo třeba malou kuchyňku, schodiště, zasedací místnost a kanceláře dělené na několik menších a jeden open space.

Pětičlenný designérský tým, který modernizaci zároveň realizoval, vsadil na zářivé barvy, jejich extrémní kombinace, levný nábytek Ikea a co nejvíce otevřené prostory. Zaujme především absolutně růžová chodba, oranžové puntíky na stěnách v prvním patře a zelená kuchyně. Největší investice tak byla nejen do barvy, ale i do kvalitních kancelářských židlí a na míru sestavených stolů.

Čtěte všechny články na téma školainteriér

Foto: Supermachine Studio
Zdroj: Bangkok University