10.12.2013 –– interiér –– Ondřej Krynek

Dvojice studií Boor Bridges Architecture a Geremia Interior Design navrhla nové kanceláře pro společnost Dropbox, která vyvinula populární službu pro cloudové sdílení souborů. Kancelářské prostory v podlouhlém objektu byly navrženy v domáckém stylu a maximálně variabilní tak, aby si zaměstnanci připadali příjemně a byli tak více produktivní.

Dropbox s 200 miliony uživatelů po celém světě je jednou z nejrychleji se rozšiřujících služeb pro sdílení souborů. Stejně jako se rozšiřuje počet uživatelů bude potřeba i růst firmy. Dvojice studií Boor Bridges Architecture a Geremia Interior Design, které byly pověřeny návrhem aktuálních kanceláří společnosti v San Francisku je proto pojali jako maximálně variabilní, aby se dokázaly přizpůsobit aktuálním potřebám, případně rychlé přestavbě.

Podlouhlý prostor o ploše 6 500 metrů čtverečních je v podstatě celý volně průchozí. Kanceláře, zasedací místnosti a další zázemí je umístěno na středu, přičemž podél obvodových stěn najdeme místo pro tvoření skupin, volně umístěná posezení, salonky pro neformální posezení, kavárnu, restauraci, stoly na práci i speciální stěnu z tisíce míčků, která symbolizuje mozaikou uživatele služby Dropbox.

Kanceláře společnosti Dropbox Kanceláře společnosti Dropbox Kanceláře společnosti Dropbox Kanceláře společnosti Dropbox

Design odkazuje na smýšlení mladé společnosti, maximalizuje funkčnost a je co nejvíce otevřený. Dle vzoru kanceláří ostatních společností je pak každá část laděna do jiného stylu a to pomocí nábytku, svítidel či dekorací. Designeři se zaměřovali především na svěží a podnětnou koncepci s dostatkem denního světla.

Čtěte další články na téma kancelář

Foto a zdroj: Boor Bridges ArchitectureGeremia Interior Design