11.12.2015 –– interiér –– Ondřej Krynek

Mladá mezinárodně složená rodina si nechala prostorný byt v pražských Vokovicích doplnit druhým menším bytem pro hosty. Z původní garsoniéry udělala studia architektonická Ddaann a Mjölk velmi příjemné a dobře řešené místo pro návštěvy z velkých dálek i blízké přátele.

„Byt je prostorově poměrně skromný, velkorysost  mu dodal investor, který se nebál investovat do kompletní výměny všech standardně dodaných prvků. Rekonstrukci jsme díky tomu mohli vzít z gruntu. V bytě se měnila dispozice koupelny i dveře včetně zárubní. Původní poškozenou dřevěnou podlahu a dlažbu nahradila jednotná polyuretanová stěrka. Byt se vyčistil a sektorovou kuchyň nahradil nově navržený nábytek na míru, doplněný kvalitními židlemi,“ uvádí studia Ddaann a Mjölk.

„Kladli jsme důraz na optické rozdělení kuchyně/ložnice a naopak. Oproti původní dispozici 1+kk je současný prostor definován více zónami. Velká postel neslouží jen ke spaní, ale zároveň funguje také jako sedačka a prostor na ukládání ložního prádla. Pro případ, že by hosté potřebovali pracovat, mají k dispozici na stěně zavěšenou knihovnu a místo s pracovní plochou a velkým kulatým zrcadlem pro přípravy na večerní program,“ dodávají architekti, kteří se postarali o kompletní rekonstrukci.

Nevšedně řešená je i předsíň bytu, kde najdeme velký svítivě žlutý výklenek pro silniční jízdní kolo, které patří majiteli bytu a ukazuje jeho vášeň pro cyklistiku. V přilehlé komoře pak najdeme ukryto několik dalších kol, majitel odsud totiž občas vyráží na vyjížďky. Koupelna je oproti původnímu stavu vybavena místo vany jen sprchovým koutem, která je nejen pro majitele sportovce lepší volbou při návratu.

Čtěte další články na téma bydlení

Foto: Jakub Skokan, Martin Tůma, BoysPlayNice
Zdroj: DdaannMjölk