18.03.2016 –– interiér –– Ondřej Krynek

Grafický designér Maximo Recio byl osloven dvěma architekty a interiérovými designéry, aby spolu proměnili část interiéru londýnské školy Vicente Cañada Blanch. Společně prostor přestavěli, oživili barvami a ozdobili jej velkými grafickými motivy.

V původní historické budově této státní školy stojící v oblasti Notting Hill prošly rekonstrukcí prozatím dvě šatny a čtrnáct toalet. Architektonické duo mělo na starosti poměrně složitou architektonickou část rekonstrukce a grafický designér pouze výběr barev a návrh motivů.

Díky určení do školy zvolil Maximo Recio pikantní škálu barev, která by podpořila identitu studentů, nabádala k hravosti a kreativitě studentů. Projevuje se to například v barvě přívodů teplé a studené vody, elektřiny či odlišení jednotlivých místností pomocí barevné výmalby.

Nejzajímavějším prvkem jsou však černobílé lesklé dlaždice obdélníkového tvaru, které Recio poskládal tak, že vytváří nápisy a grafické symboly. Základem je rozlišení šaten na dívčí a chlapecké. Další kresby mají podpořit ve studentech odpovědnost za jejich hygienu.

Čtěte další články na téma interiérškola

Foto a zdroj: Maximo Recio