23.12.2016 –– interiér –– Ondřej Krynek

Produktový designér Jonathan Ive, který je hlavním designérem společnosti Apple, spolu průmyslovým designérem Marcem Newsonem navrhli pro londýnský hotel Claridge’s speciální vánoční instalaci. V lobby hotelu se přenesete do zasněženého lesa.

„Existuje jen málo věcí, které jsou čistší než příroda, což byl náš výchozí bod, vrstvení různých iterací organických forem s technologiemi. Naším cílem bylo vytvořit plně obalující magický zážitek, který oslavuje náš obrovský respekt k tradici a zároveň uznává naše nadšení k budoucnosti a věcem, které přijdou,“ říkají Jonathan Ive a Marc Newson.

Běžně má hotel jen velký vánoční strom, letos se však proměnilo jeho celé lobby v zasněžený les. Podlaha je stříbrná, po obvodu místnosti se tyčí kmeny borovicových stromů a na stěnách jsou svítící fotorealistické tapety zasněženého břízového lesa. Osvětlení ze stropu skrze větvě vytváří realistickou hru stínů. Pokud pak z imaginárního lesa vystoupíte ke schodišti, najdete zde tradiční vánoční strom.

Čtěte další články na téma Vánoce

Foto a zdroj: Claridge’s