12.06.2018 –– interiér –– Ondřej Krynek

Britský architekt Alex Nikjoo dokončil v na jihu Londýna konverzi bývalé viktoriánské kaple na moderní bydlení a výtvarný ateliér pro jednoho umělce. Původní objekt byl citlivě rekonstruován tak, že byl zachován duch původního místa. Zároveň zde vzniklo dostatek prostoru pro kvalitní bydlení i práci.

Chátrající kaple ve čtvrti Deptford se proměnila k nepoznání. Původní chátrající cihlové zdi a dřevěná střecha byly přestaveny s ohledem na původní architekturu. Objekt po rekonstrukci nabízí dvě podlaží s otevřeným pohledem do krovů sedlové střechy. První patro začíná už plochou pochozí střechou, ze které je vstup velkými skleněnými dveřmi z mezzaninu přestupným po schodech za kuchyní.

Přízemí nabízí v původní hlavní lodi luxusní obývací prostor s kuchyní, jídelnou a posezením v jednom. Za mezzaninem se vstupuje do bílé chodby odkud je vstup do tří ložnic, šatny a dvou koupelen. Nechybí řada vestavěných skříní a dostatek denního světla skrze množství oken. V interiéru hraje hlavní roli světlé krémové barvy, přírodní dřevo a decentní osvětlení.

Čtěte další články na téma konverzebydlení

Foto a zdroj: Nikjoo