03.09.2018 –– interiér –– Ondřej Krynek

Pražské studio DDAANN, které tvoří Daniel Baudis a Daniel Rohan, provedlo rekonstrukci starého bytu v bytovém domě na pražském Žižkově. Po malé úpravě dispozice se z bytu stal prostorný, světlý a jednoduše zařízený byt pro mladý manželský pár.

„Byt na Žižkově se nachází v domě z třicátých let dvacátého století. Klienti nás oslovil s přáním upravit stávající prostor tak, aby odpovídal potřebám manželského páru. Základním konceptem našeho řešení bylo vytvoření propojeného, odlehčeného a prosvětleného prostoru,“ uvádí architekti ze studia DDAANN.

„Vstupní hala bytu navazuje na malou šatnu, toaletu a samostatnou ložnici – respektive pracovnu. Především ale na těžiště dispozice nového bytu, kterým se stala prostorná kuchyně s jídelnou. Ta je vymezená na jedné straně kuchyňskou linkou a na straně druhé velkou knihovnou, která odděluje, ale zároveň také spojuje hlavní obytný prostor bytu s navazujícím oddychovým koutem a kajutou ložnice. Koupelnu tvoří dvě samostatné místnosti. První je bohatě prosvětlena díky velkému oknu, ve druhé je pak prostorná sprcha,“ dodávají.

Interiér bytu působí světle a vzdušně nejen drobnou úpravou dispozice, ale i výběrem barev a materiálů. Stěny jsou bílé, což hezky navazuje na vestavěný nábytek z bělené březové překližky. Jediným barevným akcentem je lavice v kuchyni u jídelního stolu a světle modře vykachličkované koupelny.

Čtěte další články na téma bydlení

Foto: Daniel Baudis
Zdroj: DDAANN