28.02.2019 –– interiér –– Ondřej Krynek

V pražské Michli byl v hezky řešeném developerském projektu U Michelského mlýna dokončen interiér bytu navržený interiérovými designéry ze studia DesignPro. Byt s velkou terasou má interiér laděný do nadčasových tmavých barev, místo dětského pokoje pracovnu a obklad dřevem odkazující na a pojízdné slunolamy na terase.

„Byt je ze dvou stran lemován velkou krytou terasou se zelení, na kterou vstoupíte z každého pokoje. Na celé budově developer použil jako doplňkové stínění dřevěný pojízdný lamelový rošt. Našim záměrem bylo maximální propojení interiéru s exteriérem. Proto jsme vtáhli dřevěné rošty do interiéru v podobě dubových obkladů, které jsou v každé obytné místnosti aby tvořily s terasou jeden celek. V pracovně jsme namořili obklad na černo, aby se zachovala celková myšlenka, ale pokoj dostal pánský nádech a odlišil se od zbytku bytu. Doplňkovou barvou k našim tmavým tónům je temně zelená, protože z bytu vidíte koruny stromů a zeleň na terase. Tento barevný koncept působí velmi harmonicky a uceleně,“ říkají autoři interiéru z DesignPro.

„Originální je dvojice konferenčních stolků v obývacím pokoji. Klienti chtěli něco vlastního, osobního, s příběhem, a tak jsme jezdili po kamenictvích a hledali ten správný kámen, jenž zapadne do našeho konceptu. Nakonec jsme našli kámen s tou správnou kresbou. I o stolu v pracovně měl Peter jasné představy. Pracovní stůl měl být masivní, ale přitom působit lehce a vzdušně. Stůl je vykonzolovaný ze stěny s jednou nohou. Má zkosené hrany, které se opakují i na stole jídelním. V pracovně neměla být žádná velká těžkopádná knihovna a tak zde vznikl systém polic, který kopíruje tvar stolu,“ dodávají.

I zdánlivě jednoduše vypadající kuchyně skrývá několik zajímavých prvků. Například byla prodloužena pracovní deska, díky čemuž vznikl prostot pro dřevěný truhlík na bylinky a ukryté tu jsou i elektrické zásuvky. Obdobně důmyslné ukryté úložné prostory pak vznikly i vestavěných skříních na chodbě, například v nice. I když původní plán investorů byl zůstat v bytě s plochou 92 metrů jen několik let, nakonec zde setrvají déle a z pracovny se časem nejspíš stane dětský pokoj.

Čtěte další články na téma bydlení

Foto a zdroj: DesignPro