22.05.2019 –– interiér –– Ondřej Krynek

Americký řetězec rychlého občerstvení McDonald’s se po 47 letech přestěhoval do nových kanceláří. Devět podlaží budovy Hamburger University v kampusu Oak Brook v Chicagu jim navrhlo Studia O+A a IA Interior Architects. Najdete zde různé druhy pracovního prostředí, testovací kuchyni, malé muzeum i střešní terasu se zahradou a výhledem na město.

Cílem přesunu všech zaměstnanců pod jednu střechu bylo dodat zaměstnancům novou energii a vytvořit nové prostředí pro spolupráci všech. Dnešní moderní kanceláře neznamená jen pracovní stůl, ale řada různých pracovních prostředí. Přesně tak nové ústředí vypadá. Najdeme zde různě velké konferenční místnosti, ale především další typy sezení od lounge přes barové až po malé stolky a zákoutí.

Tím zajímavějším jsou však řešení některých jednotlivých částí. Vstup s recepcí je vyveden ve dřevě a objevují se tu tradiční oblouky McDonald’s, ale tentokrát z dřeva. Ze stropu visí skulptura Cloud Storage z kuchyňských potřeb. Nechybí zelené stěny, ornamentální zdobení stěn grafickými motivy ani pestrá materiálová barevnost napříč všemi podlažími.

Zajímavým prvkem je malé muzeum s historií McDonald’s, přehlídka hraček z dětského menu, kuchyně sloužící k testování nových chutí a jídel, speciálně navržená kavárna a zelená terasa s různými druhy měkkého sezení. Celková užitná plocha je 44 500 metrů čtverečních, náklady na realizaci nebyly zveřejněny.

Čtěte další články na téma kancelářMcDonald’s

Foto: Garrett Rowland
Zdroj: Studio O+A