15.11.2019 –– interiér –– Ondřej Krynek

Pražský ateliér Kunc Architects byl po osmi letech vyzván k omlazení interiéru pražských kanceláří značky Red Bull. V původní krásné funkcionalistické vile na Babě vznikl po modernizaci na pěti patrech pracovní prostor hezky kombinující industriální styl s domáckým prostředím. Zařízeno je vkusně, čistě a v přátelském duchu nepřipomínající příliš kanceláře.

„Red Bull má svoji osobitou kulturu, vytváří celý životní styl pro širokou vrstvu podobně sportovně a pozitivně naladěných lidí, ke kterým patříme samozřejmě i my! Máme tento sportovní lifestyle rádi, a tak bylo logické použít artefakty a design, které k tomu patří. Stejně tak uvažují i naši kolegové v RB, hledali jsme společně ty správné kousky k vyladění kreativní funky atmosféry a pohody. Vytvořili jsme společně kreativní hub naboostovaný od sklepa po střechu energií a nápady,“ uvádí architekti Michal Kunc a Michal Sůva.

„Red Bull sídlí v původní funkcionalistické vile na Babě a zabírá každý čtvereční centimetr interiéru. Potřebovali jsme proto všechen prostor. A tak jsme bourali. Až na kost, až na beton, na cihlu. Hledali jsme prostor. Z tohoto hledání se přirozeně vyvinul design koncept industriálního interiéru. Ukázat to původní, kvalitní, odhalit konstrukci, přiznat raw povrchy a ve spojení s moderním designem interiéru vytvořit silný design mix,“ dodávají.

V interiéru je vidět jasné cílení na zaměstnance, kteří jsou mladí a klasické kanceláře natož open space by jim pravděpodobně nevyhovoval. Všemi pěti podlažími se nese jednotná černobílá barevnost doplněná dřevem a sklem. Prostor ozvláštňuje mix kusového nábytku  a artefakty spojené se značkou. I když je celé pojetí klidnější než prezentace značky navenek, jedná se o zdařilou realizaci.

Čtěte další články na téma kancelář

Foto: Josef Kubíček
Zdroj: Kunc Architects