21.01.2020 –– interiér –– Ondřej Krynek

Japonské designérské studio Nendo, které vede designér Oki Sato, navrhlo interiér IoT Center v japonském Tokiu. Digitální hub má v příjemném prostředí prezentovat servisní schopnosti firmy. Nendo navrhlo oddělit zasedací a prezentační místnosti skleněnými stěnami, na kterých by se opakoval motiv jedniček a nul.

Interiér kanceláří není nijak extravagantní a ukazuje, že je zasazen do jedné z klasických kancelářských budov. Přesto je zde dřevěná parketová podlaha, která celý prostor výrazně zatepluje a neodkazuje ke klasickým kancelářím. Dále je použitá černá na výmalbu zdí a stropů i bílá na některé vnitřní stěny.

Umírněná kombinace barev dovolila použití moderních prvků. Hojně jsou využity svítící LED pruhy, digitální obrazovky a plátna. Vybavení je silně minimalistické. Recepční pult je z mramoru, stolky jsou zrcadlové hranoly, nábytek je jednobarevný až nudný.

Hlavním zdobným prvkem interiéru se staly dělící skleněné velkoformátové stěny. Do plátů čirého skla byly vyraženy motivy jedniček a nul, čímž odkazují na počítačové zaměření firmy. Zajímavá je nově vyvinutá technologie výroby tohoto skla, které má jen pár milimetrů, ale díky motivům je velmi pevné.

Čtěte další články na téma Nendokancelář

Foto: Takumi Ota
Zdroj: Nendo