14.02.2020 –– interiér –– Ondřej Krynek

Britský architekt Scott Whitby dokončil se svým studiem dřevěný budoár v domě na jihu Londýna. Převrácen zde byl klasický pojem ložnice a to hned ve dvou pohledech. První je, že postel a vše okolo je určena pro tři nikoliv pro dva, jako je tomu běžné. Za druhé je vestavěný budoár umístěná ve středu nikoliv po okrajích místnosti.

Scott Whitby měl usnadněnou práci už díky tomu, že za ním klient přišel s jasnou představou. Navrhovat se měl prostor, kde by trojice mohla spát, hrát si a relaxovat. V úzkém domě s vysokými stropy se nabízelo vestavět budoár do středu místnosti, aby se tak vyhnulo šikmým stropům a získala se lepší využitelnost.

Budoár z ořechového dřeva po má poměrně mohutný design. Ústředním místem je postel pro tři s možností zaklopení bočnic kvůli odhlučnění z ulice. Zboku najdeme úložné prostory a velmi úzké schodiště vedoucí nahoru na postel, kde je místo pro čtení. Okolí budoáru je obloženo stejným dřevem a vytvořeno je zde míso pro popíjení dobré whisky i cvičení jógy.

Čtěte další články na téma interiér

Foto: Nicholas Worley
Zdroj: Scott Whitby Studio