07.09.2020 –– interiér –– Ondřej Krynek

Developerská společnost Penta Real Estate vyhlásila soutěž na podobu coworkingových kanceláří v Praze v budově Churchill. Vyhrálo ji Studio Perspektiv, které vytvořilo takzvaný butikový coworkingový prostor pro náročné. Má název Base a jedná se o první pobočku plánované sítě.

„Vytvořili jsme butikovou atmosféru, která se u coworkingových kanceláří tolik nevidí. Místy vám přijde, že jste v luxusním hotelu,“ říkají architekti Ján Antal a Martin Stára, kteří navrhovali kanceláře především pro manažery a zaměstnance středních a velkých firem, od korporátů až po agentury, tedy nejnáročnější klienty.

„Inspirovali jsme se architekturou tržnic a interakcemi, které na tržišti probíhají. Lidé tu nakupují, prodávají a hlavně sdílejí. Tuto myšlenku jsme přenesli do pracovního prostředí. Chtěli jsme vytvořit pomyslný ‚creative market‘, kde budou lidé prodávat své myšlenky a obohacovat se nápady druhých. Zkrátka prostředí, které bude stimulovat kreativitu,“ dodávají.

Nejen budova a prostor, ale i nábytek, svítila a použité materiály v kombinaci od architektů působí velmi příjemným dojmem. Třešničkou na dortu celého prostoru je vyhlídka na Pražský hrad. Příjemné je pak využívání produktů z recyklovaných materiálů jako například akustické obklady z recyklovnaých PET láhví.

Čtěte další články na téma kancelář

Foto a zdroj: Studio Perspektiv