22. listopadu 2019 –– události –– Ondřej Krynek

V pražském Centru architektury a městského plánování proběhne od pondělí 2. do pátku 6. prosince speciální akce jménem FoodCAMP. Pomocí přednášek, diskuzí a promítání filmů bude zkoumán vztah mezi městem a jídlem. Večery budou zaměřeny na odlišná témata od vztahů města a venkova, přes komunitní zahrady až po design gastronomických vozů. Vstup je zdarma.

„Gastronomie i architektura jsou dnes výrazná a populární témata. Málokdy jsou ale spojována. Jsem proto rád, že v CAMPu veřejnosti představíme, jak se mohou navzájem ovlivňovat,“ řekl ředitel institutu Ondřej Boháč k nové pětidenní akci, která je po rezervaci místa on-line přístupná zdarma.

„Těší nás, že skrze FoodCAMP můžeme toto téma etablovat. Zvlášť, když se o jeho uchopení postarají respektovaní řečníci z architektonické i gastronomické scény, ať už Carolyn Steel, autorka knihy Hungry City, nebo kreativní šéfkuchařka Jana Bilíková,” dodává Lucie Kohoutová, která je kurátorkou FoodCAMPu. Program akce je pak dostupný na stránkách institutu.

Čtěte další články na téma události

Foto a zdroj: CAMP