17.11.2021 –– interiér –– Ondřej Krynek

Architektonický ateliér AAN Architects dokončil v čínské Šanghaji první z restaurací YAO Concept. Díky velikosti prostoru sem mohli designéři vytvořit něco výstředního, co by upoutalo pozornost. Zvolen byl motiv vlnobití, které se táhne celým prostorem a efektně tak odděluje stoly od sebe.

YAO Concept Restaurant je síť čínských restaurací, která v několika městech působí už řadu let. Cílem modernizace prvního interiéru bylo vytvořit zapamatovatelný koncept, který by mohl být aplikován i na další pobočky. Designéři zvolili pro odlišení od ostatních velmi extravagantní přístup masivní vestavby, která však působí ladně a lehce.

Interiér restaurace byl podle AAN Architects jasně rozdělen. Díky prosklené vstupní části je celý nápad jasně viditelný už předtím, než hosté do restaurace vstoupí. Vlevo je viditelná kuchyně za velkým proklením, vzadu se skrývá prostor pro obsluhu a zbytek prostoru je v liniích rozdělen na pomyslné chodby se stoly.

Vlna s velkou amplitudou je uvnitř bílá a zvnějšku tyrkysová. Prořezání hmoty vlny pak vytváří prostor pro posezení a zároveň nenásilně odděluje stoly od sebe. Zvolené úhly aplitudy napomáhají obsluze k hladkému obsloužení hostů. Koncept navíc částečně splňuje pandemický distanc mezi hosty.

Čtěte další články na téma restauraceinteriér

Foto a zdroj: AAN Architects