23.02.2021 –– interiér –– Ondřej Krynek

Norský architektonický ateliér Snøhetta navrhl interiér restaurace Burnside v japonském Tokiu. Relativně malý prostor oblékli celý to černé barvy a dali mu jen malý akcent v podobě zlaté linky s ambientním osvětlením. Interiér funguje ve dne jako neformální kavárna s restaurací, večer jako bar se salónkem.

Snøhetta se při navrhování interiéru spojila se spolkem Ghetto Gastro z Bronxu, který se zaměřuje na design a umělecké intervence ve spojení s jídlem. Snahou bylo vytvořit komunitní prostředí a katalyzátor globální kultury v jednom prostoru. Nevelký prostor proto není striktně rozdělen, ale snaží se propojovat kuchyni se zbytkem restaurace.

Hlavnímu prostoru proto dominuje dlouhý stůl s deseti židlemi. Stůl opticky přechází v kuchyni. Salónky jsou řešeny formou zálivů pro šest sedících. Kuchyně je vyvedena v černé barvě a nezbytném nerezu. I v kuchyni vedou zlaté linky, které interiér restaurace ozvláštňují. Jediným barevným akcentem interiéru je stěna s květinovými soškami, které vytvořil Makoto Azuma.

Čtěte další články na téma SnøhettaTokio

Foto a zdroj: Snøhetta