12. července 2020 –– móda –– Ondřej Krynek

Módní návrhářka Lucie Kutálková, která tvoří českou značku Leeda, představila novou svatební kolekci. Krom zaměření na správnou volbu materiálů a střihů pro každou postavu, jenž společně dodávají šatům nádech luxusu i eleganci, se spojila i s Ivanou Kocmanovou, která některé modely ozdobila ruční výšivkou.

„Ke spolupráci jsem oslovila Ivanu Kocmanovou, která se věnuje moderní výšivce pod značkou BRO. Její výšivky jsou originální a specifické, mají v sobě něco intimního. Společně jsme jako součást celé kolekce vytvořily dva modely, svatební závoj a hedvábnou halenku jako ukázku možného konceptu nejen pro budoucí nevěsty. Výšivkou lze tak netradičně zachytit okamžik, který si chceme uchovat. Na individuální přání vytváříme nejen svatební šaty s výšivkami i bez nich,“ říká Lucie Kutálková

„Výšivky na závoji jsem pojala jako několik okamžiků v životě ženy. Ne nutně těch nejdůležitějších. Spíš obyčejných momentů čisté radosti, svobody a nevinnosti. Motivy vznikly na základě fotografií z nevěstina mobilního telefonu a rodinného archivu. Závoj by se měl po svatebním dni stát rodinným pokladem, mohl by být doplňován o další výzdobu a měl by být děděn z generace na generaci,“ dodává Ivana Kocmanová.

Čtěte další články na téma Leedašaty

Foto a zdroj: Leeda