2. října 2020 –– technika –– Ondřej Krynek

Designérka  z mladoboleslavské automobilky Škoda Auto navrhla moderní interpretaci ikonického vozu Voiturette A, která se vyráběl okolo roku 1905. Studie navrhuje vytvořit autonomní kočár, který by mohl vozit turisty ve významných destinacích, například Praze. Interiéru bude dominovat velký displej.

„Chtěla jsem zachovat původního ducha vozu. Ten má totiž velmi charakteristický tvar s výraznou kapotou, vysokou pozici sezení na jakémsi gauči a minimalistické uspořádání pracoviště řidiče,“ říká designérka Jü-chan Čang, která se předlohou inspirovala, ale celkově změnila jeho proporce i barvu z červené na modrou. „Je to barva budoucnosti a symbol trvalé udržitelnosti,“ vysvětluje změnu Jü-chan.

„Chtěla jsem propojit historii automobilky Škoda a nádherné Prahy. Auto vám za jízdy na velkém displeji ukáže popis památek, ale také může představit historii automobilky. Měl by to být způsob, jak s vámi bude auto komunikovat, jak vás přivítá,“ dodává designérka s tím, že podle jejího návrhu by měl mít vůz moderní zaoblené tvary.

Čtěte související článek na DesignMag.cz

Škoda oslavuje 110 let od prvního osobního vozu

Škoda oslavuje 110 let od prvního osobního vozu

Čtěte další články na téma auto

Foto a zdroj: Škoda Auto