05.11.2015 –– interiér –– Ondřej Krynek

Nová centrála mobilního operátora Vodafone v pražských Stodůlkách se může pochlubit nezvykle řešeným lobby, které pro značku navrhl Luka Křižek a jeho IO Studio, jenž pro značku více jak 10 let interiéry vytváří. Optimistická vstupní hala, mající emočně nabudit vstupující zaměstnance, zaujme obřím bílým recepčním pultem ve tvaru loga.

„Hala je koncipována jako plně bezbariérový multifunkční prostor pro každodenní odbavení více než jednoho tisíce zaměstnanců a návštěv. Je zároveň místem pro četná obchodní jednání, logistiku, nebo může sloužit jen jako místo chvilkového odpočinku. Jedná se o přirozenou křižovatku mezi hlavním kancelářským prostorem a firemní restaurací. Hala je zároveň připravena splnit náročnou funkci reprezentativních prostor pro mimořádnou mediální události,“ uvádí Luka Křižek k Vodafone Lobby West City Praha.

Hala zaujme prostorností, kterou určují 12 metrů vysoké nosné sloupy táhnoucí se napříč dvěma podlažími. Interiér je řešen organicky a to od grafického řešení podlahy v zelenožlutých tónech přes vybavení nábytku určeného pro krátkodobé posezení v podobě pohovek či barových stolků se židličkami. Zajímavostí je zastínění prosklené venkovní stěny suchými větvičkami, které prostor navíc zjemňují přírodním motivem. Dominantou je však recepce.

„Organický tvar recepce je inspirován logem společnosti s jasným odkazem na námi vytvářenou designovou tradici společnosti Vodafone. Její umístění ve středu dispozice vychází z hledání rovnováhy mezi půdorysem a výškou prostoru a je tak odpovědí  na tuto kompoziční  otázku. Proto se tvar recepce neodehrává pouze při podlaze, nýbrž přechází i do  výšky a vytváří tak přirozenou dominantu, výtvarné i funkční ohnisko celého prostoru,“ uvádí Křižek.

Čtěte další články na téma kancelářinteriér

Foto a zdroj: IO Studio