21.01.2019 –– interiér –– Ondřej Krynek

V centru Prahy, na rohu ulic Panská a Na příkopě, bylo otevřeno nové coworkingové centrum HubHub, jehož interiér vytvořilo studio Perspektiv. Prostor pro práci i spolupráci ladili do tmavých barev se žlutým akcentem, nechali obnažené industriálně laděné stropy a kanceláře vybavili kvalitním designem.

„Od požadavku na udržitelnost se odvíjí zvolená estetika prostoru zasvěceného práci, řemeslné dílny pro 21. století. Měřítkem kvality prvků není pouze jejich estetický přínos pro celek, v prvé řadě musí posloužit. S ohledem na povahu coworkingu je vybavení interiéru odolné a robustní. Výrazný ocelový nábytek na vyvýšeném pódiu v čele s bytelnou recepcí je dimenzován na zatížení srovnatelné s provozem významných institucí či úřadů. Pracovní desky kuchyní a baru v centrální společenské zóně jsou z nerezu, jehož půvab se skutečně rozvine teprve patinou vzniklou každodenním užíváním,“ uvádí pražské studio Perspektiv.

„Společné prostory sází na promyšlený kontrast barev a tvarů, do popředí v různých intenzitách vystupuje silná estetika HubHubu, ať už formou brandových bold textur a polepů či storytellingu vtipně vloženého do dynamických ilustrací Karolíny Strykové. V kancelářích převládají neutrální odstíny bílé a šedé, místa pro práci zútulňují nařasené závěsy a historická špaletová okna,“ dodává.

V jinak trochu potemnělých pracovních místech je výrazný žlutý akcent, jenž se projevuje mezi jinak černobílým nábytkem v podobě židlí, pohovky, komod nebo celé recepce ze žlutého tahokovu. Příjemným prvkem je vnitřní terasu a átrium, široká škála telefonních budek, místnosti pro videokonference či zasedací místnosti. I při rozlehlosti 2 000 metrů čtverečních má interiér jednotnou nadčasovou linku.

Čtěte další články na téma kancelář

Foto: BoysPlayNice
Zdroj: Studio Perspektiv