02.04.2020 –– interiér –– Ondřej Krynek

Historický dům v Singapuru se proměnil podle návrhu ateliéru Ministry of Design na bytový dům, který je celý oděný do bílé barvy. Po rychlé rekonstrukci nabízí čtyři pokoje pro dlouhodobý pronájem a několik společenských prostorů. Z původní stavby je místy odhaleno zdivo.

Na jihu Singapuru a přesto nedaleko centra v ulici Blair Road získal ateliér Ministry of Design zakázku od platformy Figment. Za pouhé čtyři měsíce měli od prvotního návrhu po realizaci proměnit starý historický dům na nové pokoje pro dlouhodobý pronájem pro studenty či dojíždějící za prací.

Canvas House byl navržen tak, aby dokázal lehce přitáhnout nové nájemníky. Designéři se rozhodli ponechat v původním historickém duchu jen vchodové dveře a původní konstrukce uvnitř domu, které ale byly přebarveny na bílo stejně jako všechny další prvky. Až na některé prvky, především odhalené zdivo je bílé vše včetně oken, nábytku a svítidel.

Po dokončení jsou v domě čtyři samostatné pokoje, které mají společný vnitřní společenský prostor. Některé pokoje jsou dále rozšířeny o studovny. V domě se nachází společná kuchyně, jídelna, prádelna a vyhlídka na střeše. Právě jednotná bílá barevnost a hra jen se stíny jsou natolik zajímavé, že si svoje nájemníky jistě brzy najdou.

Čtěte další články na téma interiér

Foto a zdroj: FigmentMinistry of Design