7. srpna 2010 –– produkty –– Lucie Schauerová

Módní, barevné, vzhledově přizpůsobivé a snadno ovladatelné, takové jsou nové kávovary společnosti Lavazza, která přichází na trh s barevně limitovanou edici A Modo Mio. Spojí-li se tyto důmyslně navržené přístroje s kávovou směsí od téže firmy, nemůže vzniknout nic jiného, než espresso splňující požadavky i náročnějších milovníků dobré kávy.

Italská společnost obchodující s kávou byla založena již v roce 1895 v Turíně. Zakladatel Luigi Lavazza nejprve otevřel maloobchod poskytující různé druhy zboží. Později se ve snaze prosadit své jméno začal orientovat pouze na jeden produkt. Tím produktem byla káva. Na rozdíl od ostatních, kteří nabízeli kávu z jedné odrůdy, začal experimentovat s jejich směsmi.

Společnost se na trhu uchytila a nyní je v rukou již čtvrté generace rodiny. Společně s kávou začala firma produkovat také přístroje na její přípravu a v roce 2007 přišla s vakuově balenými kapslemi kávy. Prostřednictvím kávy a kávovarů se společnost po celou dobu existence snaží šířit do světa italskou kulturu a tradici italského espresa.

Tak tomu má být i u limitované edice čtyř nových barev domácích kávovarů A Modo Mio. K dřívějším kombinacím stříbrné s červenou, černou a bílou byly nyní na trh nově přidány barvy více odvážné a svěží – zelená, oranžová, modrá a růžová. Navíc je možné vzhled ještě ozvláštní výběrem vlastní samolepky, kterou výrobce na přístroj nalepí. Kávovary plní veškeré požadavky potřebné k tomu, aby káva v nich připravená odpovídala kvalitě profesionálně připraveného espressa. Toho je dosaženo specifickými parametry teploty, tlaku a extrakce kávy.

Ke spokojenosti zákazníka je nabízeno několik druhů kapslí s různými druhy kávy a každý si tak zajisté vybere podle své libosti. Stejně tak jako je u kávovarů garantována profesionalita přípravy kávy, slibují i kapsle vysokou kvalitu a dokonalý výsledek. Uživatel by měl docílit konzistentní pěny barvy lískového ořechu, vyvážené chuti a intenzivní vůně. Pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje použít také specifickou nádobu na podávání espresa, tedy průhledného kuželovitého šálku, který se předehřeje na 34 až 40 stupňů celsia. U nás zatím přístroje nejsou k dostání, v zahraničí vyjdou na 160 eur, tedy asi 4 000 českých korun.

Foto a zdroj: Lavazza