18.09.2012 –– interiér –– Ondřej Krynek

S novým školním rokem se studenti thajské Bangkok University budou určitě více těšit na každý den strávený ve škole. Po sloučení s Landmark University došlo v budově školy k vybudování nového oddychového lounge určeného výhradně studentům. Klubovna má několik set metrů čtverečních, dvě podlaží, kavárnu, kulečníkový stůl, zkušebnu pro kapely i taneční tyč.

Nedávno jsme vás informovali o nových kancelářích, které si po sloučení a nutné rekonstrukci budovy sama škola nadělila. Moderní interiér v zářivých barvách s nízkým rozpočtem ukazuje, že moderní styl chce vedení školy dopřát i studentům, ale na nich nechce oproti kantorům nijak šetřit. Ve škole tak vznikl zcela nový Bangkok University Lounge, který stejně jako interiér kanceláří navrhlo Supermachine Studio.

Lounge je opravdové místo snů. Základem je velký otevřený a dobře prosvětlený prostor, kde se hlavní architekt Pitupong Chaowakul nebál barev ani kombinace vzorů a materiálů. V jeskyni vytvořené z tisíců vyřezaných OSB desek, doplněných klikatou podlahou, najdeme kavárnu, na kterou navazuje velká bílá panda, jež je schodištěm i velkým maskotem. V otevřeném prostoru najdeme velkou nastavitelnou pohovku, kde se dá sedět, ležet i jíst u malých stolků. Prostor je dále doplněn o pohodlná moderní křesla a u stropu je dekorován stovkami hnědých prázdných láhví.

Místo je tu i pro zábavu. Najdeme tu růžovou místnost s domácím kinem, kde se promítají filmy i seriály, malý samostatný dům s tlustými zdmi, sloužící jako zkušebna pro začínající kapely, kulečníkový stůl i terč pro házení šipek a v prvním patře najdeme krom disko koule i nerezovou tyč pro tančení Pole Dance. To vše ozdobeno dalšími místy pro posezení, moderními lampami i periskopem koukajícím do druhého patra.

Čtěte samostatný článek Univerzita Bangkok levně zmodernizovala kanceláře

Čtěte všechny články na téma školainteriér

Foto: Supermachine Studio
Zdroj: Bangkok University