26.10.2018 –– interiér –– Ondřej Krynek

Italské architektonické studio Noa dokončilo přestavbu původního malého hotýlku Bergfink v Jižním Tyrolsku. Původní typická horská stavba byla výrazně zmodernizována, má modernější vybavení a především lázně v nejvyšším patře. Dominantou je ze střechy vykonzolovaný venkovní bazén s vyhlídkou do okolní krajiny.

Původně byl Bergfink hotýlkem jako každý druhý, který v Alpách najdete. Malebné místo se třemi hvězdičkami, kde na vás si dýchnou tradice a odkaz na místní typologii, ale v žádném případě pompézní a lehce zapamatovatelná. Proto nadešel čas na rekonstrukci, kterou převzalo studio Noa, jenž se již několika realizacemi proslavilo.

Po pul roku trvající rekonstrukci proměnili původní hotel k nepoznání. Objem domu byl zachován včetně tradičních prvků jako je oblouk. Fasáda se stala jednolitou a plynule přecházející v monolitickou střechu z modernější krytiny. Okna jsou subtilnější směrem k silnici, ale výraznější směrem do zahrady. Na fasádě byly přidány geometrické intervence, nejvýraznější je venkovní bazén trčící ze střechy, kde je luxusní výhled na okolní hory.

Celkem 25 pokojů je rozděleno na čtyři úrovně. Všechny mají jednotnou linku, kde se protíná horský styl plný dřeva a pohodlí spolu s moderními skandinávskými prvky. Nejluxusnější jsou samozřejmě pokoje v horních patrech. Tím nejlepším jsou však lázně nejvyšším patře v podkroví. Krom odpočinkových míst jsou zde i velké vířivé vany za prosklenou stěnou, kde si můžete vychutnat horkou lázeň s výhledem na Jižní Tyrolsko.

Čtěte další články na téma hotelbydlení

Foto: Alex Filz
Zdroj: Noa