03.12.2019 –– architektura –– Ondřej Krynek

Zcela odlišný přístup než vysokou kancelářskou budovu zvolil architektonický ateliér Selgascano ve východní části Hollywodu. Na ploše téměř 8 500 metrů čtverečních vybudovali 60přízemní bungalovy se žlutou střechou, které jsou zasazeny do bujaré zeleně.

Na původním pozemku stály dvě budovy fungující jako parkovací dům. Selgascano navrhli přetvořit toto místo na oázu klidu, zeleně a kreativních nápadů. Základním bodem se stal původní historická budova stojící se dvěma podlažími a bílou fasádou na okraji pozemku. Uprostřed budovy bylo zbudováno zelené prostranství nabízející útočiště od pracovních míst.

Tou důležitější částí kancelářského projektu HolLA je 60 nových malých bungalovů ve čtyřech velikostech, které na zbytku pozemku byly zbudovány. Mají čtyři různé tvary a velikosti. Podlaha je betonová, stěny prosklené a střecha dřevěná se žlutým oplechováním. Zde najdeme individuální pracovní místa až pro 320 lidí a dalších 200 míst je v přilehlé budově.

To co činí projekt dechberoucím je kombinace se stromy a květinami. Mezi bungalovy bylo vysázeno 10 000 různých typů rostlin, jenž dělají z celé oblasti malou džungli. Pracovníci si díky podnebí mohou kdykoliv vyjít ven a užít si nové prostředí a načerpat inspiraci.

Čtěte další články na téma kancelář

Foto: Iwan Baan
Zdroj: Selgascano