07.02.2011 –– interiér –– Ondřej Krynek

V Londýně byly otevřeny nové kanceláře společnosti Google, které navrhlo na interiérový design zaměřené studio Scott Brownrigg. První fáze nabízí necelých 4 000 metrů čtverečních a určena je až pro 300 zaměstnanců. V pestrobarevném interiéru nechybí ani fitness, lázně a asijská sushi restaurace.

Společnost Google je stejně jako Facebook proslulá svým vstřícným vztahem k zaměstnancům, jímž nabízí vždy velmi hravé interiéry kanceláří s velkým prostorem pro zábavu a relaxaci. Takovými kancelářemi je i nově otevřený Google London ležící v ulici 123 Buckingham Palace Road, které za 16 týdnů navrhlo a vybudovalo studio Scott Brownrigg a opět se zaměřilo na samotné zaměstnance.

Zpříjemnit pracovní prostředí v jedné zaměstnanci nejžádanější firmě ve Velké Británii pomáhají nejen použité barvy, jenž vycházejí z logotypu Google, ale i další hravé prvky jako třeba pruhované plážové chatky sloužící jako konferenční místnosti nebo obří hrací kostky sloužící jako videokonferenční místnosti pro zaměstnance i návštěvníky. Samotné kanceláře jsou otevřeny a promíchány, mezi nimi jsou samostatné kanceláře a zasedací místnosti. Nechybí oddělené pracoviště pro podporu IT a tisku. „První dojmy návštěvníků a našich zaměstnanců byly velmi pozitivní,“ řekla manažerka Google UK Jane Preston.

Google se stará i o zdraví svých zaměstnanců, proto v budově najdeme pro zaměstnance zdarma plně vybavené fitness se sprchami i masážemi, plnohodnotné lázeňské centrum i asijskou sushi restauraci. Po stránce vybavení nábytkem tu je samozřejmě jen to nejmodernější a nejlepší jako židle Vitra, křesla od Soft Line či barové židle od Konstantina Grcice. „Užili jsme si každou minutu tohoto vzrušujícího projektu. Tento projekt má všechno – zábavní pracovní prostředí, které zahrnuje mnoho praktických řešení,“ řekl Ken Giannini, ředitel designu interiérů společnosti Scott Brownrigg. Druhá fáze, která přinese dalších 1 000 metrů čtverečních, bude dokončena v březnu.

Čtěte samostatný článek Facebook má designové kanceláře od Studio O+A

Foto a zdroj: Scott Brownrigg