24.10.2011 –– interiér –– Ondřej Krynek

Bukurešť má novou restauraci s názvem Phill od místního Nuca Studio. Dvoupatrová restaurace s lobby zaujme kombinací moderních tvarů a hýřivostí mnoha barev. Tím nejzajímavějším však je dětské hřiště v přízemí, kde rodiče mohou zanechat své ratolesti. Hlavní dominantou interiéru je pak čtyřmetrový slon.

Čtveřice designérů Robert Marin, Andrei Rotariu, Mihnea Vieru a Mircea Adrian Mihai z Nuca Studio vytvořili v Bukurešti nový typ restaurace, který je nedostatkový snad v každém městě a to nejen v Rumunsku. Phill je nová moderní restaurace pro celou rodinu, kam se nemusíte bát vzít své ratolesti, neboť se jim tam budou věnovat více než kdekoliv jinde.

Už u vstupu vám napoví recepční nebo grafické symboly na sloupku směřující na restauraci, lobby, kavárnu, hernu nebo toalety. To vše se ukrývá na dvou patrech interiéru s moderními prvky, zaoblenými sloupy, kruhovými ornamenty ve zdech, kulatými okny a především desítkami barev, které dávají prostoru pozitivní příjemnou atmosféru. Princip dělení vnitřních prostor je založen na vzájemné komunikaci všech návštěvníků ve všech prostorách.

Začít můžete tím, že dítko necháte v herně u čtyřmetrového slona poslouchajícího hudbu z namalovaného iPodu. Po schodech vystoupáte do otevřené restaurace, jejíž dominantou jsou různobarevné židle Eames Plastic Side s dřevěnými nohami od značky Vitra. Jistě vás zaujmou bílé organicky tvarované sloupy i vlnitý strop, který důmyslně skrývá vzduchotechniku. Třešničkou na dortu je kavárna s fialovým nábytkem z níž můžete pozorovat hrající si děti za kulatým oknem.

Čtěte všechny články na téma restauraceBukurešť

Foto a zdroj: Nuca Studio