24.01.2019 –– interiér –– Ondřej Krynek

Bývalý parkovací dům Rozmarýn v centru Brna se zdařilou konverzí proměnil v kancelářskou budovu. Své místo tu našli i vývojáři mobilních aplikací The Funtasty. Industriálně laděný interiér jejich kanceláří pro 42 lidí navrhlo studio Perspektiv. Ponurou atmosféru interiéru rozjasňuje dřevo a kresby na zdi.

„V kompaktním prostoru, kterým ještě donedávna křižovaly desítky aut denně, vznikla plnohodnotná kancelář bez kompromisů. Realizace komplexně vybaveného kancelářského prostředí, za které by se nemusela stydět ani několikanásobně větší firma, přinesla společnosti Funtasty svobodu, flexibilitu a možnost pořádat společenské akce a eventy v prostorné komunitní zóně, kterou bohatě zásobuje firemní kuchyň s výhledem do Kounicovy ulice,” uvádí architekti ze studia Perspektiv.

„Snahou autorů interiéru bylo pracovat s odkazem parkovacího domu a pozůstatky jeho svérázné estetiky. Krom šikmé vzpěry a ocelového táhla zde po původním účelu objektu zůstal velkorysý prázdný prostor, umožňující volný a otevřený přístup k řešení dispozice. Jednotlivá pracoviště od sebe pocitově oddělují poloprůhledné boxy zasedacích místností. Celistvý a všemi směry průchozí prostor je transformován v soustavu různě exponovaných pracovních zálivů, křižovatek sloužícím ke krátkým poradám, zasedacích místností několika měřítek a míst určených k odpočinku a zábavě,” dodávají.

Interiér o užitné ploše 330 metrů čtverečních nabízí mimo jiné také testovací knihovnu mobilních zařízení nazvanou Device Lab. Industriální surovost interiéru s odhaleným stropem byla změkčena dřevěnými panely a malůvkami. Na černých dveřích bíle, v zasedací místnosti na bílé stěně černě. Většina nábytku v kancelářích je vyráběna na míru. Rozpočet byl 220 000 euro, tedy asi 5 700 000 korun.

Čtěte další články na téma kancelář

Foto: BoysPlayNice
Zdroj: Studio Perspektiv