13.04.2018 –– architektura –– Ondřej Krynek

Ve švýcarském středisku Le Brassus, kde sídlí výrobce luxusních hodinek Audemars Piguet, vyroste honosný Hotel des Horlogers. Navrhlo jej dánské architektonické studio BIG jako pětipodlažní budovu ve svahu. Zajímavá je nejen svým ohleduplným přístupem, ale především malou sjezdovkou na střeše.

V roce 2014 oznámila značka Audemars Piguet, že pro ní několik architektů v čele s BIG navrhlo rozšíření jejich centrály v Le Brassus, které se nachází na západě Švýcarska u hranic s Francií. Ničím nezajímavá budova pro hosty měla být doplněna o pozoruhodnou víceúčelovou budovu ve tvaru spirály zavrtané z části do země.

O dva roky vznikl projekt luxusního hotelu Hotel des Horlogers, který by měl také patřit značce Audemars Piguet. Až nyní byla prezentována finální podoba, která reflektuje pohoří Vallée de Joux a klasickou pětipodlažní budovu rozprostírá do svahu. Vzniká tím stupňovitá střecha přetvořená na sjezdovku ve tvaru serpentin. Interiér s užitnou plochou 6 400 metrů čtverečních nabídne dvě restaurace, bar, lázně, konferenční centrum a desítky pokojů.

Čtěte další články na téma BIGŠvýcarsko

Foto a zdroj: BIG