16.05.2013 –– interiér –– Ondřej Krynek

Internetová společnost Google se v Izraeli nedávno přestěhovala do nového sídla. Její nové kanceláře se nyní rozprostírají v osmi patrech budovy Electra Tower na ploše 8 000 čtverečních metrů. Trojice architektonických a interiérových studií jim navrhli moderní pracovní prostory s pláží, skluzavkou, ovocným sadem a dalšími zajímavostmi.

Google si samozřejmě pro své nové sídlo vybral ty nejlepší vyšší patra moderní prosklené budovy, takže ze všech pater je skvělý výhled na město. Základ pro dobré kanceláře by tedy byl, zbývalo jen přebudovat nudné otevřené prostory v pracovní ráj, jak se často označují jejich hravé a nápadité kanceláře po celém světě. Osloveno bylo tedy studio Camenzind Evolution, které si vzalo na pomoc Setter Architects a Studio Yaron Tal.

Výsledné kanceláře se pohybují na hranici dětského světa, kýče a dětského koutku. Zajímavé je rozdělení všech prostor na polovinu. Jedna polovina jsou klasické open space kanceláře samozřejmě vybavené moderním nábytkem, pohodlnými pracovními židlemi, dobrým osvětlením i výše zmíněným výhledem na město. Druhá, zajímavější polovina, je místem k setkávání zaměstnanců společnosti a tvůrčí prostory.

Asi jednu třetinu z oné hravější poloviny nového sídla tvoří zasedací místnosti. Najdeme zde rozmanitou škálu od moderních vybavených ikonickým světovým nábytkem až po ty klasičtější s oválným dřevěným stolem a vyplétanými židlemi. Samozřejmě tu jsou i neformální jednací prostory na barových židlích, moderní s čekárnou s houpačkami nad kůrou a další.

Typicky hravé jsou další pracovní prostory sloužící k podpoření kreativity zaměstnanců i k jejich setkávání. Najdeme tu pomerančovou zahradu, pláč s toboganem a lehátky, travnatá zákoutí, místnosti pro videokonference s velkými plochými obrazovkami i obývací místnosti v nejrůznějším designu. Samozřejmě nechybí jídelna s barem, kavárna s neomezeným přísunem nápojů, herna a další inovace.

Čtěte všechny články na téma kancelářGoogle

Foto a zdroj: Camenzind Evolution, Setter ArchitectsStudio Yaron Tal