21.12.2017 –– interiér –– Ondřej Krynek

Interiérové studio Lim + Lu dokončilo proměnu starého skladu v jižní části Hongkongu na stylové bydlení. Kreativní pár milující zvířata si přál ponechat co nejvíce z původního industriálního dědictví původní budovy a tak v prostorném interiéru najdeme přiznané potrubí, původní okna i posuvné dveře.

Původní sklad tiskárny s užitnou plochou 250 metrů čtverečních si nový majitelé zamilovali už v původní stavu. Jejich cílem bylo vytvořit z tak velkého prostoru z části byt, z části pokoj pro hosty s vlastním zázemím a z části místo pro jejich kreativní dílny, které pořádají pro přátelé a veřejnost.

Lim + Lu se snaží interiéry navrhovat s ohledem na daný kontext místa, požadavky majitelů i okolní obyvatele. Při navrhování tohoto interiéru se inspirovali v New Yorku a je pravdou, že byste jen těžko hádali, že tento interiér je v Číně. Designéři celý prostor očistili s důrazem na zachování nejdůležitějších industriálních prvků jako přiznané potrubí pod stropem, posuvné dveře a původní okna.

Ke studeným a neosobním průmyslovým prvkům navrhli dřevěnou podlahu, dřevěný nábytek a útulné vybavení v podobě několika pohovek, velké postele, stylových svítidel a drobných rustikálních kusů nábytku. Interiér doplňují i novější industriální kousky. Zajímavá je i velká koupelna rozdělená na část s vanou a část se sprchovým koutem.

Čtěte další články na téma konverzebydlení

Foto a zdroj: Lim + Lu